כמה עולה להפיק קורס דיגיטלי? התשובות שיגרמו לכם לחשוב פעמיים
האם אי פעם חשבתם להקים קורס דיגיטלי משלכם, אבל נרתעתם כי "זה בטח יעלה ע fortune"? ובכן, נתחיל בכך שאין סיבה לפחד ממספרים. נכון, העניין הזה של כסף יכול להיראות כמו קוף על הגב, אבל כאן נכנס ההומור שלנו! אז בואו נצלול פנימה ונבין יחד כמה ממש לא מסובך – ואפילו מצחיק – זה יכול להיות להפיק קורס דיגיטלי. והנה הסוד: לפעמים הדרך להצלחה מתחילה מוויסקי, או לפחות מכוס קפה והבנה של התקציב!
אז מה כולל את הסכום הסופי? 5 מרכיבים עיקריים!
כדי להבין כמה יעלה לכם להפיק קורס דיגיטלי, נצטרך לפרק את העניין לכמה פריטים ראשוניים. למי שעדיין לא מבין, זה כמו להכין עוגת שוקולד, דחוף לבחוש את כל המרכיבים ולקוות שהעוגה לא תפול!
- תכנון תוכן: כן, פיתוח תכנים שכוללים סרטונים, טקסטים ודוגמאות. תחשבו על זה כמו לכתוב רומן – רק בלי הדרמות והגיבורים הרגשניים. כמה זה עולה? ממסמכים פשוטים בחינם ועד לכותבי תוכן מקצועיים – כך תשתעשעו ותבחרו!
- צילום ועריכה: צילום של תוכן? או שיכר מישהו שמסוגל להחיות את התמונה! יש אנשים שיכולים להוציא מכם את המיטב. אתם יכולים לבחור לשלוף מצלמה פשוטה או לרכוש שירותים של צלם מקצועי. הטווח כאן רחב – זה יכול לנוע מ-200 שקל ועד 2000 שקל!
- פלטפורמות ואירוח: האם אתם מתכננים לארח את הקורס ב-WordPress או לבחור בפלטפורמה ייחודית? ריטיינרים שונים ללא סוף! הכינו כ-100 שקל, תלוי מה תבחרו.
- שיווק: כי קורס מושלם בלי סטודנטים הוא כמו סנדוויץ' בלי לחם – לא ממש מוצלח. ישנן דרכים רבות לשווק, החל מפרסום בפייסבוק ועד לסמינרים. קחו בחשבון כמה מאות ואלפי שקלים בהתאם לגובה התקציב שלכם.
- תמיכה טכנית: כי דברים נוטים לקרות, ובמקרה של תקלה, אתם תזדקקו לתמיכה. כמה זה יעלה? יכול שיגיע לכמה מאות שקלים – אבל אל תדאגו, בפעם הבאה תדעו לתפוס את העניין בשורשיו.
מה הכוונה “למכור את זה”? 7 שאלות ששואלים תחום ההפקה
נעבור עכשיו לשאלות הנפוצות שצצות בדרך – הרי כדי שאתם תוכלו להתמקם בתור המומחים הקורסים לפני שמרפאים את רגשותיכם:
1. האם אני חייב לצלם סרטונים איכותיים?
ובכן, ככל שהסרטונים יהיו טובים יותר, כך יגדל הסיכוי שסטודנטים יבחרו באופציה שלכם. נו, אתם לא רוצים שהווידאו שלכם ייראה כמו סרטון מהטלפונים של המאה הקודמת, נכון?
2. כמה זמן ידרוש ממני ההפקה?
זה ממש תלוי בכם! זה יכול להיות שישה שבועות או שישה חודשים, הכל תלוי במידה שתשקיעו. עם כל החריצות ישר תקפצו לראש הרשימה – כמו נינג'ה של קורסים דיגיטלים!
3. האם חייבים תוכן שיווקי?
מישהו שואל?! תוכן שיווקי זה עצם העניין – קורסים דיגיטליים זקוקים לכך כמו פיצה זקוקה לדבר האמיתי: גבינה!
4. מה עם ההשקעה הראשונית?
אתם יכולים להוציא כ-500-15,000 שקל. בדרך כלל, שריפה של 10,000 שקל אמורה לייצר משהו! האם יש מקום לדאוג? תתחילו משהו קטן!
5. איך להחזיר על ההשקעה?
החזיר על ההשקעה הוא חידה לא פשוטה. הרעיון הוא להוציא את הקורס ולהתחיל למכור. תתחילו עם מחירים נמוכים והעלו בהדרגה – בדיוק כמו שרכבת עלית, תנו לקהל להתמכר!
6. מה עושים עם התגובות השליליות?
אה, שלא יכאב לכם! תפרקו את זה, תבינו מה נכון ומה לא, ובחייכם – אין טעם להתעצבן. ואם מישהו אמר שקורס הסטודנטים שלכם גרוע? מרגיע אותו במגוון הדרך! קחו רק את הביקורות הבונות!
7. מה זה שיווק בסיסי?
מכירים את העניין הזה של להיראות טוב עם הסנדוויץ' שלכם? אותו דבר עם השיווק! השיווק שלכם צריך למשוך אנשים כדי לאכול את הקורס שלכם – אין מה להסתיר!
אז כמה זה יעלה באמת? סכום סופי שאליו נגיע!
ביומיום שלנו, בעידן הטכנולוגיה בו כל מה שצריך הוא מחשב ונשימה (כי אחרת לא תצליחו לנשום), ההפקה לא חייבת לעלות הון. בקיצור, הסכום הסופי יכול לנוע מ-2,000 שקל ועד 30,000 שקל, תלוי בכם ובמה שתבחרו להשקיע.
והכי חשוב – ההשקעה הזו עשויה לחזור אליכם עם רווחים בעתיד, כך שגם אם זה נראה כמו טרחנה שכזו, אולי זה שווה את זה!
אל תפקפקו, תעזו! קרוסו את הקו הזה ולא תצטערו!