בישראל יש לא מעט עמותות וארגונים ללא מטרות רווח. מרבית העמותות הללו מתבססות על תרומות ומקורות מימון של קרנות פילנתרופיות ותורמים קבועים, שמסייעים להם להמשיך את הפעילות החברתית והעשייה. אך מה קורה בתקופות של משברים כלכליים? נדון על כך במאמר שלפניכם.
משבר כלכלי בעקבות התפרצות הקורונה
התפרצות משבר הקורונה בישראל הובילה למשבר כלכלי, שמראה את אותותיו בכל תחומי המשק השונים. גם עמותות וארגונים ללא מטרות רווח עלולים להיפגע מן המשבר, ולו כי הם נתמכים על ידי תורמים שונים. מקורות מימון בימי משבר עשויים להשתנות, זאת בשל העובדה שכמעט ואף תחום אינו חף מהיעדר הכנסות, מה שאומר שגם תורמים קבועות או משקיעים עשויים להקפיא את המימון עבור העמותות.
היערכות נכונה ומושכלת
אם אתם מנהלים עמותה וחוששים מהשבר יפגע במקורות המימון שלכם, מוטב להקדים תרופה למכה ולוודא שהמשאבים שיש ברשותכם יכולים להבטיח את המשך הפעילות לחודשים הקרובים, כשניתן לייצר קמפיין לגיוס משאבים ואף לפנות לציבור לקבלת תרומות. כמו כן, קחו בחשבון שמרבית הפעילויות החברתיות של העמותה ייאלצו להתבטל בשל המצב, כך שההוצאות הכלכליות אף הן יכולות להצטמצם משמעותית.
מוטב לבצע בדיקה יסודית, ולנסות לאמוד את ההוצאות העתידיות של העמותה בימי המשבר, ולו כדי שתוכלו להיערך לכך מבעוד מועד ולדעת מהו סכום הכסף הנחות לכם על מנת להמשיך את פעילות העמותה בחודשים הקרובים. כמו כן, אם פעולות גיוס הכספים או המימון נמצאות כרגע בהקפאה, נסו למצוא מקורות מימון נוספים, ולפנות את קרנות פילנתרופיות אמידות ותורמים שעשויים לסייע לכם לצלוח את התקופה הזו.
שמרו על קשר רציף עם התורמים
אחד הדברים החשובים ביותר בתהליך, הוא לשמור על קשר הדוק עם התורמים, כשחשוב לעדכן אותם בכל מה שמתרחש בעמותה ועל הפעילויות העתידיות, זאת כדי שתוכלו להשאיר אותם מעודכנים.
אין ספק שימי משבר עשויים להיות מאתגרים עבור כולם, וגם בעבור מנהלי עמותות, אך חשוב להתייחס לכך כמו עסק כלכלי לכל דבר, ולנהל את הרובד הפיננסי בחכמה. בהצלחה.