אחד הכלים הכי חשובים שעומדים לרשות בעלי עסקים וכן עבור יזמים עצמאיים קטנים, בין אם זה מעצבי תכשיטים או נגרים או כל יזם ובעל מקצוע אחר שמבקש למכור מוצרים ושירותים, זו חנות וירטואלית.
מדובר על חנות אשר נמצאת באתר אינטרנט של בית העסק ומאפשרת לו למכור את המוצרים ואת השירותים ישירות דרך האתר. בכך הוא משיג 3 אפקטים משמעותיים, ראשית הוא מאפשר ללקוחות שלו לקנות ממנו בכל שעה ומכל מקום, מבלי שהם יצטרכו להגיע אליו פיזית לחנות, שנית, הוא מאפשר ללקוחות מכל העולם להגיע אליו ולא רק מהאזור הקרוב או מהמדינה שלו, שלישית, במקרים רבים זה מאפשר לו לסגור את החנות הפיזית ולעבוד מהבית, ממשרד או ממחסן.
השאלה היא, איך בונים חנות וירטואלית כזו שהגולשים יוכלו לעבוד איתה. לשם כך צריך לייצר מספר דברים.
בשלב הראשון, צריך לדעת מה הם מאפייני העסק, ובהתאם לכך לבנות את החנות. בין אם זה על פי חלוקה של המוצרים השונים על פי מחלקות, קטגוריות, תתי קטגוריות וכדומה.
בשלב השני, יש לבנות מאפיינים של לקוחות, מה בדיוק הם מחפשים, מה הם צריכים, איך אפשר לייצר עבורם מערכת חיפוש פשוטה, נוחה וקלה. זאת במטרה שהם יוכלו להגיע לכל מוצר, מכל מקום, בצורה הקלה ביותר.
בשלב השלישי, יש לחבר את החנות למערכת סליקה. כל תהליך המסחר בחנות וירטואלית אמור להתבצע דרך האתר בלבד. אין היגיון לייצר חנות כזו ולבקש מהלקוח ליצור קשר בטלפון עם האתר. המטרה היא שיהיה ניתן לבצע את כל התהליך מהתחלה ועד הסוף דרך האתר בלבד. לכן יש לחבר את האתר למערכת סליקה, בשביל שהלקוח יוכל לשלם באמצעות כרטיס אשראי על המוצר או השירות שהוא מזמין.
החיבור מאפשר ללקוח לבצע את הרכישה על ידי הקלדת פרטי כרטיס אשראי ופרטים מזהים, כשהאתר מאובטח באופן כזה שהפרטים לא יכולים להיות מודלפים ולא יכולים להיגנב על ידי אף גורם. חברת הסליקה מעבירה את הפרטים לחברת האשראי, אחרי שהיא מבררת אם הכל נכון, מתבצעת העסקה. הכל נעשה תוך שניות ספורות והלקוח מקבל על כך אישור.