עלות פיתוח אפליקציה

עלות פיתוח אפליקציה אינה זהה לעלות פיתוח מוצר שלם. חברה שרוצה ליצור אפליקציה חדשה תצטרך בדרך כלל לשכור מפתחים ומתכנתים, שיבנו עבורם את התוכנה. . חברה שרוצה לפתח מוצר שלם תעסיק לרוב מהנדסי תוכנה, שיבנו את האפליקציה בעצמה. כדי ליצור מערכת תוכנה יעילה נדרש תכנון קפדני. יחד עם זאת, לאחר התקנת התוכנית ניתן לשנות ולשפר את המערכת הזו בקלות יחסית. ההליך הפופולרי ביותר ב-IT הוא לכתוב תחילה תוכנית קטנה אשר עומדת בדרישות מסוימות ו ואז "העבר" את זה למערכת הראשית. זה אפשרי בחברות גדולות, אבל קשה בחברות קטנות. אפשר להשתמש בתוכנה מורכבת יותר, עם ספרייה מיוחדת, לקרוא לה לפי הצורך ולכלול אותה בכל המערכות הזמינות בחינם, או לפתח אחת אחרת מאפס. אי אפשר להתנגד לפיתוח אפליקציות אם אין לחברה מספיק מתכנתים או מפתחים. 

ארכיטקטורת התוכנה ופיתוח אפליקציה:

ארכיטקטורת התוכנה הפופולרית ביותר המשמשת בשוק זיהוי הדיבור היא עיצוב אגנוסטי של יישומים ומונחה עצמים. גישה כזו כוללת את כל המערכות שפותחו ואת ה-backends, שהן מערכות מיוחדות, המאפשרות ליצור תקשורת בין יישומי הלקוח לשרת של המערכת על ידי מספר רב של מתכנתים. במקרה שאין קשר כזה, אחד מבין המערכות הפופולריות ביותר היא מערכת מבוססת "שרת טהור". ארכיטקטורת המערכת של שוק זיהוי הדיבור היא מאוד גמישה ומתאימה. ניתן להגדיר אותו במונחים של סוגים שונים של יישומים, מפשוטים ועד מורכבים, מספציפיים לכלליים וממתקדמים ועד ליישומים. נותרה השאלה הגדולה ביותר: "כמה יישומים יהיו ” פתרונות ופתרונות לבעיות אתה יכול למצוא פתרון טוב לכל הבעיות שלך, גם אם אתה לא יודע מה הבעיה. אבל אתה צריך להיות יצירתי. אתה צריך להיות מסוגל לפרט את כל הפתרונות האפשריים, ככל שהם ידועים, ולוודא שהם יעבדו יחד. 

לסיכום; כדי לפתח תוכנה צריך מתכנתים, מעצבים, אחסון ועוד משאבים נוספים העולים כסף. פיתוח אפליקציה הוא משהו שיכול לנוע בין אלפי לעשרות אלפי שקלים בממוצע, כאשר יש אפליקציה שעולות גם 150-200 אלף ש”ח ויותר. זה תלוי כמובן בהרבה מאוד משתנים, בשעות העבודה הנדרשת, רמת המורכבות, עיצובים, פיתוח ועוד.