כתיבת קורות חיים

אם אתם רוצים להתקבל לעבודה מסוימת סביר להניח שתצטרכו להכין קורות חיים שנראים טוב, יסקרנו את בעל העסק ויגרום לו לזמן אתכם לראיון. ככל שהעבודה נחשבת ונחשקת יותר כך עולה החשיבות של קורות החיים שלכם ומשום כך כתיבת קורות חיים תהיה קריטית יותר וגם האופן שבו תכתבו את קורות החיים ישפיע על הסיכוי שלכם להתקבל לתפקיד.

כיצד בנויים קורות חיים מקצועיים?

הצגה מקצועית של קורות החיים לרוב תכלול עמוד אחד ומידע רלוונטי אודות המשרה המבוקשת. כלומר אם אתם מתכננים להתקבל לעבודה בהייטק אז זה שיש לכם שנתיים ניסיון עבודה במלצרות בתחילת שנות העשרים שלכם לא מעניין את המעסיק של חברת ההייטק. עודף מידע עשוי לגרום למעסיק לוותר על קורות החיים שלכם ולכן כל עוד יש לכם כישורים וניסיון תעסוקתי הקשורים למשרה הרלוונטית – הבליטו אותם. 

מבנה קורות החיים המומלץ יכלול: פרטים אישיים (כוללים גם פרטי התקשרות), פרטים אודות ההשכלה שלכם (והכשרות מקצועיות רלוונטיות), ניסיון תעסוקתי רלוונטי (אם אין בזה נסו לכלול את הניסיון שמציג כישורים שאולי עשויים להיות רלוונטיים לתפקיד), שירות צבאי והמלצות.

צריכים עזרה בכתיבת קו"ח? מוזמנים לקבל טיפים באתר שלנו: https://wrx.co.il/

מידע שלא חשוב לכתוב – חשוב לא לכתוב:

מכירים את המשפט מה שלא חשוב לומר חשוב לא לומר? אז בדומה למשפט זה גם בעניין קורות החיים שלכם – אם יש מידע שלא חשוב להזכיר או לא רלוונטי חשוב לא לכלול אותו. אתם לא רוצים קורות חיים של יותר מעמוד אחד. אתם לא רוצים תצוגה עמוסה של המידע בעמוד ואין צורך להציג את התחביבים שלכם או מידע שלא רלוונטי. חשוב לעבוד בסוף ולבדוק שהמידע אכן רשום כמו שצריך, שאין אותיות חסרות או שגיאות כתיב ועוד. אין צורך להוסיף תמונה שלכם לקורות החיים.