מכונית שלא מניעה מייצרת אמנם חוויה לא נעימה – אבל גם כזו שניתן למצוא לה פתרונות שונים. כמו כן ייתכן שהמצבר עדיין תקין כך שאין צורך להחליף אותו. התנהלות על-פי הטיפים הבאים תעזור לכם להבין בדיוק מה המצב של החלקים השונים ברכב ומה עליכם לעשות כדי להתניע את הרכב ולהגיע למחוז חפצכם.
ניקוי קורוזיה
פעולה פשוטה אחת שיכולה להחזיר את הרכב לחיים היא ניקוי קורוזיה מהקטבים של המצבר. הקורוזיה עלולה להצטבר על שני המחברים, זה של הפלוס וזה של המינוס, וכדי להסיר אותה כל מה שעליכם לעשות הוא לשפוך מעט מים שהורתחו בקומקום על הקטבים. חשוב להקפיד לשפוך את המים הרותחים על כל אחד מהמחברים בנפרד. אופציה נוספת היא להיעזר במברג שיגרד את הקורוזיה. בכל מקרה לאחר הניקוי יש לחזק את שני הקטבים עם פלייר – ולנסות להתניע שוב. אם עדיין אין תגובה, קרוב לוודאי שנדרשת החלפת מצבר לרכב.
בדיקת מים
כשחסרים מים במצבר, הביצועים שלו נפגעים. כשמוסיפים מים חובה לוודא שהם מזוקקים. הכמות המומלצת היא זו שתמלא את התא הייעודי עד כ-3 מ"מ מתחת לקצה שלו. כדאי כמובן לבצע את בדיקת המים באופן קבוע ולא רק כשהרכב לא מניע וכך למנוע החלפת מצבר לרכב ולאפשר לו למלא את תפקידו בלי תקלות ועם תוחלת חיים מרבית.
להקדים תרופה למכה
תוחלת החיים של מצברים היא בין 3 ל-4 שנים. כדאי מאוד לרשום את מועד התקנת המצבר במקום בולט, וגם ליצור תזכורות מתאימות – כך שבחלוף 3 שנים תדעו שממילא סופו של המצבר מתקרב ותתחילו להתעניין ולחפש דגמים מתאימים ומבצעים משתלמים. בדרך זו תוכלו גם לחסוך כסף וגם לחסוך לעצמכם את החוויה הלא נעימה של רכב שאי אפשר להתניע (חוויה שאיכשהו תמיד מתרחשת בטיימינג הכי גרוע שיכול להיות…)
מצבר עד הבית
אם בכל זאת נתקעתם מומלץ להזמין שירות עד הבית. איש המקצוע שיגיע אליכם יוודא שאכן נדרשת החלפת מצבר (ולא למשל תיקון בעיה באלטרנטור או בסטרטר). אם זהו המצב, תוכלו לקבל את המצבר החדש במחיר משתלם – ובעיקר תחסכו זמן יקר וטרחה רבה.