מציאות רבודה נחשבת היום לאחת הטכנולוגיות המתקדמות והחדשניות בעולם הדיגיטל והיא מציעה סוג של רובד ייחודי ושונה על המציאות. כלומר דרך משחקים וטכנולוגיות המבוססים עליה אנו מקבלים מידע נוסף, פרט למה שאנחנו באמת רואים.
כיצד המידע מתווסף אלינו באמצעות מציאות רבודה?
כאשר אנו גולשים באינטרנט בין אם דרך אפליקציות ובין אם באתרים המיועדים לכך, מוצגים לנו מרכיבי מידע שונים אשר למעשה מתמזגים עם הסביבה האמיתית שלנו. אותם מרכיבי מידע ניתנים לשליטה מסוימת על ידנו באופן אינטרקטיבי היוצר עניין הן עבור מבוגרים והן עבור ילדים. ניתן לשלב את המיצגים בכל מיני מקומות בחלל, לשלב פקודות קוליות וכדומה.
אחת הפעילויות הפופולאריות בימים אלה בהיבט של מציאות רבודה היא שילוב של חיות הספארי במציאות הקיימת שלנו תוך תצלומי תמונות משפחתיות.
את אותם מרכיבי מידע אנו יכולים לשלב בתור טקסט שהוא כתוב, תמונות ויזואליות, איורים, דמויות, דגמים בתלת מידע, מידע מספרים, סרטים או תכניות טלוויזיות ועוד. ניתן לשלב מציאות רבודה באפליקציות, משקפיים חכמות – בדומה למציאות מדומה – vr, טאבלטים, מחשבים וטלפונים חכמים.
דוגמאות למציאות רבודה בחיי היום יום שלנו
- גיימינג ובידור – מגוון של משחקים כמו למשל משחק הפוקימון בו הילדים מחפשים פוקימונים שמתחבאים בכל מיני מקומות.
- פוליטיקה – קמפיינים פוליטיים בהם המועמדים ”מצטלמים“ עם בוחריהם.
- תיירות – אפליקציות רבות בתחום המאפשרות לנווט במהלך החופשה כדי לנווט, לטייל ולהגיע לכך מיני מקומות בעזרת חיצים הנראים כמו ציור על גבי המדרכה.
- אדריכלות ועיצוב פנים – הדמיות תלת מימד בהם ניתן להמחיש איך הפרויקט ישתלב בעתיד במציאות.
- חינוך – מערכות החינוך בכל העולם משלבות טכנולוגיות תוך כדי מערכי שיעורים במטרה להעשיר את המידע שהילדים קולטים בדרך מעניינת ויצירתית.