זה לא סוד שרוב האנשים עושים שימוש בתמונות קיימות מהאינטרנט לצרכים שונים עבורם ועבור העסק שלהם. זה יכול להיות סתם ילד בן 14-15 שהקים בלוג ורוצה להוסיף תמונות לבלוג שלו וזה יכול להיות גם אדם בוגר, בעל עסק, המקדם את אתר העסק שלו באלפי שקלים בחודש באינטרנט ומצפה להביא לקוחות מהאתר שלו. התמונות משמשות אותנו באתר, ברשתות החברתיות, כחומרי גלם לעיצובים שונים, עבור מוצרים דיגיטליים, להכנת מוצרי הדפסה (כמו כרטיסי ביקור או פליירים למשל) ועוד. אבל אם התמונות הללו לא שלנו מדוע אנו יכולים להשתמש בהם? באיזה אופן? ומדוע בכלל קיימים מאגרים שמציעים תמונות בחינם?
זכויות יוצרים לתמונות ברשת:
כל מאגר תמונות שיש בו מאות אלפי או מיליוני תמונות סביר להניח שגם השקיע מיליוני דולרים ויותר כדי להשיג את התמונות הללו, כדי להעלות אותן לשיתוף חופשי, מסחרי או למכירה בתשלום. סביר להניח שלתמונות הללו יש זכויות יוצרים ואתם לא יכולים להשתמש בהם סתם כך למה שתרצו וכמה שתרצו. מדוע אם כן יש הרבה מאגרים המציעים שימוש בתמונות בחינם? ובכן יש לכך כמה וכמה סיבות אפשריות.
הכנסה ממקור אחר:
אחת הסיבות העיקריות לאפשר לאנשים להשתמש בתמונות בחינם בתמורה לקרדיט מסוים – היא יצירת הכנסה ממקור אחר. לצורך העניין נניח שיש אתר X שמציע מיליון תמונות לשימוש בחינם. הוא רק מבקש מתחת לתמונה קישור למאגר התמונות עם קרדיט או לחילופין שלוגו המאגר יהיה על התמונה עצמה. בעלי המאגר מרוויחים מעין פרסום שרץ כמו מפה לאוזן אולם זה צריך להוביל לאנשהו נכון? גם אם יהיו לאתר מיליוני כניסות ביום – אם הוא אתר תמונות שמאפשר שימוש חינם בהן איך הוא ירוויח כסף? כנראה שההכנסה היא ממקור אחר, לדוגמה: שת"פ של תוכניות שותפים עם תמונות פרימיום המוצגות באתר של ספק תמונות אחר. אפשרות נוספת היא אחת מפרסומות PPC כמו אדסנס, טאבולה ואחרות. אפשרות שלישית היא שהורדת התמונות מהאתר מצריכה הרשמה לאתר והם מוכרים את הנתונים לחברות אחרות.
פיתיון ליצירת מנויים:
אפשרות נוספת היא לאפשר לאנשים שימוש בתמונות בחינם עם הגבלה מסוימת כדי לשכנע אותם לקנות תמונות בתשלום או לעשות מנוי לאתר.
חלק אפשר בחינם וחלק בתשלום:
ולבסוף גם ישנה האפשרות שהם יציגו באתר חלק מהתמונות לשימוש חינמי וחלק בתשלום כדי למשוך אתכם לתמונות המושקעות והמרהיבות יותר שלבטח תרצו לשלם עליהן.