מכשיר האייפון הינו שונה באופן מהותי ממכשיר האנדרואיד.
כאשר אתם רוצים לפתח אפליקציית אנדרואיד למשל אתם לא תמיד יודעים על מה באמת הכי כדאי לכם ללכת ומה יהיה הכי רווחי עבורכם. כאן חשוב לעמוד על ההבדלים בין שני המכשירים ועל פי זה להבין מה יהיה באמת הכי טוב לעסק.
כל בעל עסק וכל מנהל חברה או ארגון יודע זה מכבר, שאם הוא לא ידאג כי יהיה לו אתר באינטרנט, הרי שהוא לא באמת ייהנה מחשיפה מול הלקוחות הפוטנציאליים שלו. אך זה היה נתון נכון עד לא מזמן. כיום, כאשר לכל אחד יש בכיס מכשיר כזה או אחר, הרי שחשוב שהאתר יהיה מותאם לאותם המכשירים. אם הם לא יהיו מותאמים הרי שהלקוח לא באמת יראה את האתר. התוצאה? עסק שלא מצליח להתרחב ואף גרוע מכך. הוא ישקע אט אט ואף ייעלם מהנוף.
קהל יעד ואוכלוסייה
על פי הנתונים היבשים, נתח השוק שיש לאנדרואיד הינו גדול למדי ועד לפני שנתיים הוא עמד על פי שניים מהמשתמשים באייפון. בנוסף, ישנו הבדל בן אוכלוסיית היעד אשר משתמש באנדוראיד. אלו מגיעים בעיקר ממדינות מתפתחות כמו גם מאזורים אשר בהם חיים אנשים עם הכנסה נמוכה. המשתמשים במכשירי האייפון הם אנשים צעירים ובעלי רמת הכנסה גבוהה יותר.
אז מה אתם צריכים באמת?
על מנת שתדעו להתאים את האפליקציה שלכם לקהל היעד עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות.
- מהו טווח הגילאים אשר מרכיב את שוק היעד שלכם?
- על איזה מדינות אתם חושבים כאשר אתם מתכננים את האפליקציה שלכם ומי היא למעשה מיועדת?
- מהו המעמד הסוציו אקונומי של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם?
אז מה יהיה יותר רווחי?
רוב רובם של הנתונים בנושא הרווחיות מצביעים על האייפון ביחס לאנדרואיד.
אך כפי שכבר ציינו לעיל, אין בדבר כללים ברורים ויבשים. הם משתנים מאוד בין אחד לשני וכל אחד אמור לבדוק היטב את הנושא בטרם יחליט לכאן או לכאן.
הפלטפורמה שתיבחר בסופו של דבר אמורה לשרת את העסק היטב. על כן אין להקל בכך ראש.
קראו גם: